Kontraster i hverdagen

  • Skrevet 12.08.2013
  • Klokken 13:57

Klokken er 06:56


God morgen/god dag! Selv om jeg kun har vært her i statene i litt over en dag(kan vel egentlig si to) har jeg allerede begynnt å merke kontraster mellom nordmenn og amerikanere. Så klart har vi de standar om at amerikanerene er mye mer åpne og pratsomme, men jeg har også merket endel andre forskjeller som jeg tenkte å dele med dere:

- Her vet de nesten ingenting om verden rundt seg, de vet nesten mindre enn meg om statene rundt seg til og med..

- Her er ungdommene mye mer barn enn i Norge. Aubrey (jenten som ble 18 igår) fortalte meg at jeg måtte holde meg unna noen personer fordi de var frekke, når jeg spurte hvorfor så svarte hun fordi de pleide å leke "ring på spring" på husene til folk. I tillegg synes hun at hun er alt for seint oppe når kl. er 10-11.

- De får sjokk når jeg sier at jeg må lære spansk og engelsk på skolen.

- De spiser nesten kun junk eller BBQ mat.

- De legger seg ganske tidlig, hele familien ligger å sover nå.

- De tar ikke av seg sko når de går inn i huset.

- De har ikke verdens beste smak når det kommer til interiør.

- All maten de spiser er søt, klissete og enda mer søt. Blir veldig for mye for min del.

- De bare går inn og ut av husene til naboene sine.

- De er veldig høylytte.

- De lufter ikke hundene, lar dem bare springe rundt i hagen.

- De bruker mye slang ord.

- De visste ikke at engelsk blir brukt "as a second language" i mange mange andre land.

- Broren til Aubrey er i "the us air force", og hun fikk beskjed om han var i Oman. Hun googlet hvor det var, og selv om det står klart på google at det er et land på den arabiske halvøya, konkluderte hun at det måtte være noe de kun hadde funne på, fordi det var hemlig hvor han var. Alle de voksne var enige om at det var slik det måtte være. Altså jeg gjentar de vet ingenting om verden rundt seg, og nok heller ikke så mye om google.

- Alle sier forskjellig antall elever på skolen og når den starter til meg, så det virker ikke som de har så god oversikt.

-  De er veldig dramatiske, og sladrer hele tiden. I går var tydligvis D.J. sin ex i bursdagen, og Shar (vmor) gikk rundt å fortalte det til alle: "OMG..blablabla".

- De er mye mer opptatt av respekt, og tar ord som "please, thank you, excuse me og may I" til et helt annet nivå enn nordmenn.

- Alle spør: "How you doin", svarer: "fine, how are you" "fine, thank you" for å være hyggelig, selv om jeg tipper de egentlig ikke bryr seg om hvordan det går med meg. 

"Indiana riders"
#utveksling

 


kommentarer: 1
Elise Ervum - Livet i Chicago

12.08.2013 kl.14:38

Helt enig i alt du skriver her. Jeg merket ogå disse tingene da jeg flyttet til USA for 1 år siden :-)

Legg igjen en kommentar

LINN HØLLAND

Jeg er en eventyrlysten jente på 17 år. På bloggen kan du følge meg på min reise til Amerika, hvor jeg tilbringer skoleåret 2013-14. Jeg befinner meg i lille Lowell, som du ikke har hørt om, i staten Indiana. enjoy
hits